Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Karmelizowana cytryna

Opis przygotowania

Cukier roztopić na patelni. Gdy popłynie umieścić w nim pokrojoną w plastry cytrynę i usmażyć z obu stron. Przełożyć na papier do pieczenia i poczekać, aż zastygnie. Używać do dekoracji deserów.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 440
Ewa gotuje - odc. nr 440

Niecały tydzień przed Bożym Narodzeniem Ewa przygotuje potrawy wigilijne....

 

Podobne przepisy

Chmurka brzoskwiniowa

Lekki deser na wiosenne dni...

Panettone

Babka po włosku...

Placuszki serowe z patelni

Z truskawkami i truskawkowym sosem!

Szpajza

Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek dodać cukier i utrzeć...

Wróć do listy przepisów