Wszystkie składniki ciasta powinny mieć temperaturę pokojową.
Masło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Dodać jajka, jedno po drugim, cały czas miksując.
Dodać mąkę, przesiana z proszkiem do pieczenia i kakao. Wymieszać. Dolać likier czekoladowy i dorzucić drobno posiekane cukierki orzechowe (np. michałki).
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Każdą papilotkę wypełnić ciastem do ¾ wysokości. Piec w piekarniku, nagrzanym do 180 st. C, przez 20 minut. Wystudzić.
Zimną śmietanę ubić z cukrem waniliowym. Przełożyć do rękawa cukierniczego i nałożyć do babeczek. Udekorować świeżymi owocami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem program pod znakiem poczciwego kartofla. Wczesna jesień to bez...
Ciepłe masło zmiksować z cukrem na masę o lekkiej puszystej konsystencji. Dodać ubite ...
Ziarna słonecznika wsypać na patelnię...
Na spód szklanki dać trochę pokrojonych w plastry truskawek...
Z myślą o zbliżających się świętach...