
Wszystkie składniki na babeczki powinny być w temperaturze pokojowej.
Masło spienić w misce. Dorzucić cukier trzcinowy i utrzeć. Cały czas miksując wybić jajka. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać jogurt i zmiksować. Uperfumować skórką z cytryny, wlać sok. Ponownie zmiksować i przełożyć do foremek na babeczki (do ⅔ wysokości).
Piec przez 20-25 minut w temp. 180 st. C.
Po upieczeniu wystudzić, pokryć lukrem i udekorować plasterkami karmelizowanej cytryny oraz melisą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek programu zacznie się od przyrządzenia dyni piżmowej. Warzywo...
Bez maszynki i bez mieszania podczas mrożenia!
Śliwki zalać 100 ml sherry. Odstawić na noc. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, przesmaż ...
Mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder przesiać na stolnicę i posiekać z zimnym ma ...
Znakomita jako smarowidło i do... sernika!