/ Przepisy / Pianka truskawkowa

Opis przygotowania

Masło roztopić w garnku. Wsypać zmielone ciasteczka. Wymieszać i przełożyć na dno foremki (najlepiej silikonowej). Wstawić do lodówki.

Żelatynę wsypać do szklanki. Zalać wrzątkiem (1/3 szklanki). Wymieszać i odstawić.

Truskawki wsypać do miksera. Dodać jogurt i sok z cytryny. Posłodzić erytrolem i zmiksować. Wlać przestudzoną żelatynę i wymieszać.

Koktajl przełożyć na schłodzony spód. Schować do lodówki na godzinę.

Po tym czasie wyjąć z foremki. Na wierzchu ułożyć na zakładkę pokrojone w plastry truskawki.

Posmarować gęstniejącą galaretką truskawkową.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 420
Ewa gotuje - odc. nr 420

Sezon grillowy Ewa zainauguruje... treningiem w ogrodzie – z hantlami...

 

Podobne przepisy

Kasza jaglana z jabłkami

Kaszę wsypać na sito i porządnie wypłukać...

Tarta z gruszkami

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier i cukier waniliowy...

Tort komunijny

Jajka zmiksować z cukrem. Umieścić w kąpieli wodnej i miksować jeszcze przez 3-4 minu ...

Tort angielski

Wyspiarska wersja krakowskiego piszingera...

Wróć do listy przepisów