Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Baba z makiem

Opis przygotowania

Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem oraz cukrem waniliowym. Gdy zbieleją dodać miękkie masło i zmiksować. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz mak. Wymieszać robotem. Wlać mleko i utrzeć. Białka ubić z solą. Dodać do żółtek z makiem i delikatnie połączyć. Przełożyć do foremki natłuszczonej masłem i wysypanej bułką tartą.

Piec przez 45 minut w temp. 180 st. C.

Po wystudzeniu udekorować cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 386
Ewa gotuje - odc. nr 386

W sobotę przed Niedzielą Palmową Ewa odwiedzi gminę tradycyjną wytwórnię...

 

Podobne przepisy

Tort komunijny chałwowy

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę, utrwalić cukrem. Dodać żółtka i del ...

Sernik zebra

W paski!

Ciasteczka z marchewki

Marchew obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na stolnicę przesiać mąkę z pros ...

Ucierane z owocami leśnymi

Szybkie w przygotowaniu ciasto z jeżynami oraz borówkami.

Wróć do listy przepisów