Cebulę posiekać, przełożyć do garnka z rozgrzanym olejem i podsmażyć. Gdy się zeszkli, dodać masło i zalać winem. Przykryć i dusić do miękkości (pod pokrywą szybkowarową wystarczy 15 minut).
Boczek pokroić w paski. Wysmażyć na suchej patelni. Tłuszcz przelać do miseczki.
Sos zmiksować, w razie potrzeby odparować. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Przelać zimną wodą i przełożyć na patelnię z boczkiem. Nałożyć sos, przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać. Posypać natką pietruszki i nałożyć na talerze. Udekorować płatkami parmezanu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Gdy na zewnątrz robi się chłodno, warto o siebie zadbać. Można to zrobić...
Z cytryny zetrzeć skórkę, sok wycisnąć. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dopr ...
Piersi natrzeć solą i tymiankiem, przyprawić pieprzem. Obsmażyć ze wszystkich stron n ...
Klasyk z Kresów z farszem rybnym;-)
Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na złoto na maśle. Mięso przepuścić przez maszynkę ...