/ Przepisy / Sernik z jogurtu

Opis przygotowania

Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować i przełożyć do tortownicy. Nakłuć widelcem i podpiec w temp. 180 st. C.

Białka ubić ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem. Uperfumować cukrem waniliowym i skórką otartą z cytryny. Wsypać budyń. Dodać jogurty i delikatnie zmiksować. Dorzucić rodzynki (omączone, by nie opadły na dno). Wymieszać i nałożyć na wystudzone ciasto. Wyrównać.

Piec przez godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C.

Po upieczeniu zostawić na 30 minut w wyłączonym piekarniku. Gdy sernik wystygnie udekorować cukrem pudrem i plasterkami limonki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 499
Ewa gotuje - odc. nr 499

Przed tygodniem gościem Ewy była Marcelina Zawadzka, w kolejnym odcinku...

 

Podobne przepisy

Piernik na piwie

Masło utrzeć z cukrem. Dodać żółtka - po jednym. Dokładnie zmiksować. Naprzemiennie d ...

Batoniki orzechowe

Warto mieć pod ręką;-)

Figi pieczone

Szybko i smacznie...

Wróć do listy przepisów