Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować i przełożyć do tortownicy. Nakłuć widelcem i podpiec w temp. 180 st. C.
Białka ubić ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem. Uperfumować cukrem waniliowym i skórką otartą z cytryny. Wsypać budyń. Dodać jogurty i delikatnie zmiksować. Dorzucić rodzynki (omączone, by nie opadły na dno). Wymieszać i nałożyć na wystudzone ciasto. Wyrównać.
Piec przez godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C.
Po upieczeniu zostawić na 30 minut w wyłączonym piekarniku. Gdy sernik wystygnie udekorować cukrem pudrem i plasterkami limonki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przed tygodniem gościem Ewy była Marcelina Zawadzka, w kolejnym odcinku...
Białka ubić, dodać cukier, żółtka, mąkę, budyń i proszek do pieczenia. Wymieszać. Cia ...
Na stolnicę przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier i zimne masło. Wysie ...
Składniki zmiksować. Ciasto wlać do wysmarowanej masłem tortownicy (średnica 26 cm). ...
Pełen jabłek...