Wiele osób uważa, że polska kuchnia jest niezdrowa, przepisy mało wyszukane a kucharze bez polotu. Nic bardziej mylnego! Potrafimy świetnie gotować – dbając przy tym o nasz organizm. Receptury są znakomite i zaskakujące. Natomiast szefowie kuchni należą do najlepszych na świecie. Dlatego też pierwszy odcinek ramówki jesiennej 2018 r. wypełnią potrawy tradycyjnej kuchni polskiej, przy czym Ewa postara się i och nowoczesne wydanie. Zacznie od zaskakującego w smaku kremu z kiszonych ogórków, czyli wariacji na temat klasycznej ogórkowej. Następnie usmaży schabowego z kością – w klasycznej panierce, za to z dodatkiem rozmarynu. Do kotleta będzie purée ziemniaczane oraz mizeria z ogórków. Natomiast na deser autorka programu poda owoce pod bezglutenową kruszonką – na mące kokosowej.
Ogórkowa nieco inaczej...
Klasyka w nowej odsłonie;-)
Jagody prosto z pieca...