
Truskawki obrać i umyć. Przełożyć do blendera, posłodzić, dorzucić miętę i zmiksować na gładki mus.
Serek zmiksować z jogurtem, skórką i sokiem z cytryny oraz cukrem. Przelać do pucharków. Delikatnie nałożyć mus. Schłodzić w lodówce.
Przed podaniem udekorować prażonymi płatkami migdałów i bratkami (kwiaty są jadalne).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zupę-krem z pieczonych pieczarek. Następnie...
Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać w dużej misce. Dodać rozpuszczone masło ...
Po prostu pyszny jabłecznik! W barwach narodowych;-)
Mąkę z kakao przesiać na stolnicę, dodać szczyptę soli, cukier puder, cukier waniliow ...
Miękkie masło zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać przesianą mąkę i jajko. W ...