W gorącej kąpieli wodnej roztopić 150 g czekolady. Odstawić do wystudzenia.
Do miski przełożyć schłodzoną śmietanę, mascarpone, serek i miód. Dorzucić skórkę pomarańczową. Zmiksować. Dodać posiekaną chili (bez pestek) oraz 50 g drobno posiekanej czekolady. Dosypać kakao i jeszcze raz zmiksować.
Dodać przestudzoną, lecz ciągle płynną czekoladę i wszystko razem zmiksować. Przełożyć do zamykanego pojemnika i wstawić do zamrażarki na kilka godzin. Co 2 godziny przemieszać.
Podawać w pucharkach. Udekorować filecikami z pomarańczy i świeżą miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W następnym odcinku Ewa ugotuje zupę kalafiorową z dodatkiem curry. Jako...
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać zimne masło, wysiekać. Gdy zacznie przypominać krusz ...
Makaroniki z kremem daktylowym!
Miękkie masło zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać przesianą mąkę i jajko. W ...
Do rondelka wybić żółtka, roztrzepać. Dodać 6 łyżek słodziku, skórkę otartą z cytryny ...