/ Przepisy / Sernik kokosowy bez pieczenia

Opis przygotowania

Ciasteczka pokruszyć do miski. Rozgnieść drewnianym tłuczkiem do ziemniaków. Wsypać kakao i wymieszać. Wlać roztopione masło i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Przełożyć do tortownicy (średnica 18-20 cm). Ubić. Schłodzić w lodówce.

Ser dwukrotnie przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Posłodzić, uperfumować ekstraktem waniliowym, wlać mleczko kokosowe i zmiksować.

Dodać wystudzoną żelatynę (wcześniej rozpuścić ją w 1/3 szklanki wrzątku). Ponownie zmiksować i przelać na herbatnikowy spód w tortownicy. Wstawić do lodówki.

Z mango wyciąć pestkę. Owoc obrać, pokroić i wrzucić do blendera. Wlać tężejącą galaretkę (wcześniej rozpuścić ją w 300 ml wrzątku) i zmiksować. Przelać na schłodzony sernik. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem udekorować melisą cytrynową.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 333
Ewa gotuje - odc. nr 333

Tym razem Ewa sięgnie po recepturę na włoską zupę fasolową. Przepis podpatrzyła...

 

Podobne przepisy

Pierogi z suszonymi śliwkami

Na deser lub słodki obiad;-)

Ciasteczka piernikowe

Mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia, przyprawą do piernika i cynamonem. P ...

Brzoskwiniowe serniczki

Herbatniki pokruszyć, dodać roztopione masło, wymieszać. Masę herbatnikową nałożyć do ...

Wróć do listy przepisów