
Mięso pokroić w plastry, lecz nie rozbijać. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem oraz ostrą papryką.
Na dużym talerzu wymieszać drobno posiekane orzeszki, bułkę tartą, parmezan i kolendrę. Jajka wybić do miski i roztrzepać.
Każdy kawałek mięsa zanurzyć w jajach, następnie obtoczyć w panierce. Nadmiar strzepać.
Usmażyć na patelni, na mocno rozgrzanym oleju. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych. Podawać z cząstkami cytryny, ryżem z groszkiem i mizerią z koperkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa sięgnie po recepturę na włoską zupę fasolową. Przepis podpatrzyła...
Filety z obu stron posolić i przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Odstawić. Pr ...
Cebulę pokroić w półplasterki, przełożyć do miski, doprawić solą i octem winnym. Odst ...
Do mięsa dodać drobno posiekane pomidory, orzeszki pinii (wcześniej warto uprażyć je ...
Szyneczka...