
Mleko, cukier, kakao i masło przełożyć do garnka. Zagotować. Wsypać kaszę mannę. Podgrzewać cały czas mieszając (przez 2-3 minuty).
Na dnie foremki ułożyć herbatniki (liczba paczek zależy od wielkości blaszki). Zalać gorącą masą i ułożyć drugą warstwę herbatników.
Polać gotową polewą czekoladową lub roztopioną czekoladą. Odstawić do wystudzenia.
Ciasto można jeść po mniej więcej 2 godzinach, jednak najlepiej smakuje na drugi dzień - gdy herbatniki zmiękną.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku potrawy rozgrzewające. Będzie krupnik na żeberkach oraz kasza...
W gorącej kąpieli wodnej roztopić 150 g czekolady. Odstawić do wystudzenia...
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, zasypać cukrem, rodzynkami i ...
Mąkę z masłem posiekać nożem. Dodać wszystkie żółtka (dwa ugotowane i przetarte przez ...
A na wierzchu kruszonka...