Grzyby oczyścić, pokroić na kawałki. Najlepsze będą prawdziwki, ale mogą też być inne leśne grzyby - w sezonie świeże, poza sezonem mrożone. Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę, dodać masło, roztopić.
Wrzucić grzyby, następnie suszone pomidory. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Podsmażyć.
Dolać ocet balsamiczny i miód, przyprawić świeżą bazylią (jeśli używamy bazylii suszonej, należy dodać ją wcześniej - najlepiej razem z pomidorami).
Makaron ugotować al dente - w osolonym wrzątku, z odrobiną oliwy. Odcedzić, przełożyć na patelnię, wymieszać.
Podawać oprószone tartym parmezanem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Gościem specjalnym tego programu będzie Tomasz Czopik – kierowca...
Zamrożony bób wsypać do osolonego wrzątku i gotować do miękkości przez 10-15 minut...
Potrawka z fasoli mung i ryżu;-)
Cebulę obrać i pokroić w talarki, ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego...
Na stolnicy usypać kopczyk z mąki, odrobinę zostawić na boku (przyda się podczas wałk ...