Gościem specjalnym tego programu będzie Tomasz Czopik – kierowca rajdowy, który opowie o tym, ile i dlaczego chudnie się podczas wyczynowej jazdy. Zobaczymy też, jak pan Tomek – z Ewą Wachowicz jako pilotem – radzi sobie za kółkiem… „Po kilku kręciołkach w sportowym samochodzie nie mam wątpliwości: dieta rajdowców powinna być lekkostrawna… - mówi pani Ewa. – Od Tomka dowiedziałam się, że potrawy dla kierowców wyczynowych muszą spełniać jeden podstawowy warunek: ich zjedzenie nie może zająć więcej niż 20 minut, bo tyle zazwyczaj trwa przerwa serwisowa między odcinkami specjalnymi. Dlatego w programie zrobię tagliatelle z grzybami i suszonymi pomidorami. Na deser będzie ciasto z orzechami.”.
Mąkę przesiać, dodać cukier, sól i masło, zagnieść. Dodać żółtka, wyrobić i odstawić ...
Grzyby oczyścić, pokroić na kawałki. Najlepsze będą prawdziwki, ale mogą też być inne ...