Cukinie umyć i pokroić na kawałki. Ziemniaka obrać, pokroić w grubą kostkę, cebulę również obrać i pokroić. W garnku rozgrzać oliwę, przesmażyć ziemniaka, dodać cebulę i cukinię. Smażyć jeszcze przez chwilę. Zalać domowym wywarem jarzynowym - tak, by płyn przykrył warzywa w garnku. Zagotować. Następnie zmiksować.
Zdjąć z ognia, dorzucić listki bazylii. Przyprawić solą, pieprzem i imbirem. Ponownie zmiksować. Na talerzu udekorować listkami parmezanu i bazylią. Skropić oliwą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek inspirowany kuchnią włoską, będzie krem z cukinii, faszerowane...
Wszystkie składniki marynaty połączyć. Wieprzowinę pokroić na cienkie paski, zamaryno ...
Bulion doprowadzić do wrzenia i wrzucić soczewicę. Gotować 35-40 minut. Na patelni ro ...
Z melonem i papryką;-)
Botwinkę dokładnie umyć. Łodyżki z liśćmi posiekać w drobne paski, podobnie zrobić z ...