/ Przepisy / Krem z cukinii

Opis przygotowania

Cukinie umyć i pokroić na kawałki. Ziemniaka obrać, pokroić w grubą kostkę, cebulę również obrać i pokroić. W garnku rozgrzać oliwę, przesmażyć ziemniaka, dodać cebulę i cukinię. Smażyć jeszcze przez chwilę. Zalać domowym wywarem jarzynowym - tak, by płyn przykrył warzywa w garnku. Zagotować. Następnie zmiksować.

Zdjąć z ognia, dorzucić listki bazylii. Przyprawić solą, pieprzem i imbirem. Ponownie zmiksować. Na talerzu udekorować listkami parmezanu i bazylią. Skropić oliwą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 163
Ewa gotuje - odc. nr 163

Odcinek inspirowany kuchnią włoską, będzie krem z cukinii, faszerowane...

 

Podobne przepisy

Krem z pieczonych pieczarek

A do tego grzanki z mozzarellą i pesto na natce pietruszki;-)

Krem z ziemniaków

Kartoffelsuppe;-)

Zupa borówkowa

Borówki przepłukać na sicie, wrzucić do garnka, zalać wodą...

Szwajcarska zupa serowa

Pożywna zupa szwajcarskich górali!

Wróć do listy przepisów