/ Przepisy / Krem z kiszonych pomidorów

Opis przygotowania

Marchewki i pietruszki obrać, białą część pora umyć. Pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do garnka. Dodać ziele angielskie i liście laurowe.

Zalać wodą, posolić, przykryć i ugotować (na wolnym ogniu ok. ½ godziny). W oddzielnym garnku przygotować ryż „na gęsto”.

Do wywaru jarzynowego dorzucić kiszone pomidory. Przyprawić startym imbirem, majerankiem i słodką papryką. Gotować do miękkości.

Zupę przetrzeć przez sito (skórki zostaną na siatce). Doprawić świeżo mielonym pieprzem.

Podawać z ryżem (można zrobić kulki). Na talerzu udekorować kleksem śmietany i natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 418
Ewa gotuje - odc. nr 418

Tym razem Ewa sięgnie po jedne z ostatnich, jesiennych zapasów i na kiszonych...

 

Podobne przepisy

Krem z zielonego groszku

Do zrobienia w kilkanaście minut!

Kluski śląskie z jabłkiem

Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić. Ugnieść...

Zupa cebulowa

Przysmak z Lubelszczyzny.

Pieczarkowa pod ciastem francuskim

Prosto z piekarnika...

Wróć do listy przepisów