Polędwiczki podzielić na dwie mniej więcej równe części. Każdą naciąć i rozłożyć. Przyprawić solą i kolorowym pieprzem.
Na patelni roztopić masło i zezłocić na nim drobno posiekany czosnek. Dorzucić rozmrożony i odciśnięty szpinak. Wymieszać i dusić przez chwilę. Dodać pokrojone pomidory. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i nałożyć na mięso. Złożyć, spiąć szpadkami do zrazów i obsmażyć z każdej strony na klarowanym maśle. Zalać śmietanką. Przyprawić ziołami prowansalskimi. Przykryć i dusić do miękkości.
Podawać z sosem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tydzień przed Wielkanocą Ewa zacznie przygotowania do świąt. Zrobi aromatyczną...
W rondelku rozgrzać oliwę, dodać drobno posiekaną cebulę, podsmażyć nie rumieniąc. Do ...
Skórę na gęsich piersiach naciąć na krzyż, mięso natrzeć z obu stron solą, pieprzem, ...
W lekko azjatyckim stylu...
Drożdże rozpuścić w wodzie, dodać cukier. Na stolnicy usypać kopczyk z przesianej mąk ...