W filetach zrobić kieszonki. Mięso przyprawić solą i pieprzem oraz słodką, wędzoną papryką i ziołami prowansalskimi. Odstawić.
Na patelnię wlać oliwę z suszonych pomidorów. Gdy się rozgrzeje, podsmażyć na niej czosnek. Dodać szpinak i usmażyć. Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić suszone pomidory, zdjąć z kuchenki i zetrzeć trochę sera. Wymieszać i nałożyć do kieszonek.
Ciasto rozwinąć. Ułożyć mięso z farszem. Zrobić nacięcia nożem – w ten sposób, by powstały paski – i przeplatając ułożyć na filecie. Boki skleić. W ten sam sposób przygotować kolejne porcje.
Pakunki ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Posmarować żółtkiem roztrzepanym z mlekiem.
Piec przez 40 minut w temp. 180 st. C.
Podawać z rukolą lub roszponką i pomidorkami koktajlowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Połowa grudnia to doskonały moment, by pomyśleć o Bożym Narodzeniu i zaplanować...
Z warzywami i makaronem ryżowym! Ale pałeczki nie są obowiązkowe...
Wędzonka na biwak!
Ale Meksyk!
Potrawa jednogarmkowa!