Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Gołąbki z karpiem

Opis przygotowania

Grzyby namoczyć i ugotować. Liście kapusty obgotować w osolonym wrzątku. Odstawić do wystudzenia.

Filety pokroić na kawałki. Z obu stron oprószyć solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny.

Na liściu kapusty ułożyć 2 plastry boczku, na boczek dać kawałek karpia, na rybę gałązkę koperku i trochę pokrojonej w piórka cebuli. Zwinąć. Dokładnie tak samo przygotować wszystkie gołąbki. Ułożyć na patelni z gorącym masłem. Podsmażyć. Podlać odrobiną wody, w której gotowały się grzyby. Dolać nieco zimnej wody, przykryć i dusić przez ½ godziny.

W tym czasie zrobić sos. Pokrojoną w kostkę cebulę usmażyć na maśle. Do śmietany dodać mąkę. Wymieszać. Zahartować chochelką wody z gotowania grzybów, natomiast grzyby wyłowić, posiekać i wrzucić na patelnię z cebulą. Po chwili wlać śmietanę. Przyprawić solą i pieprzem.

Na talerz dać trochę sosu. Ułożyć gołąbka. Udekorować koperkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 469
Ewa gotuje - odc. nr 469

Ten rok jest dla Ewy wyjątkowy. Równo 30 lat temu zdobyła tytuł Miss Polonia,...

 

Podobne przepisy

Karp chrzanem nadziewany

Niezwykle delikatny...

Dorsz na bloku solnym

Filety podzielić na mniejsze kawałki i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem...

Łosoś na szpinaku z ogórkiem i pomelo

Kwasy omega-3 i witaminy...

Ceviche z pstrąga

Latynoska przystawka z zawojską rybą;-)

Wróć do listy przepisów