/ Przepisy / Pianka truskawkowa

Opis przygotowania

Masło roztopić w garnku. Wsypać zmielone ciasteczka. Wymieszać i przełożyć na dno foremki (najlepiej silikonowej). Wstawić do lodówki.

Żelatynę wsypać do szklanki. Zalać wrzątkiem (1/3 szklanki). Wymieszać i odstawić.

Truskawki wsypać do miksera. Dodać jogurt i sok z cytryny. Posłodzić erytrolem i zmiksować. Wlać przestudzoną żelatynę i wymieszać.

Koktajl przełożyć na schłodzony spód. Schować do lodówki na godzinę.

Po tym czasie wyjąć z foremki. Na wierzchu ułożyć na zakładkę pokrojone w plastry truskawki.

Posmarować gęstniejącą galaretką truskawkową.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 420
Ewa gotuje - odc. nr 420

Sezon grillowy Ewa zainauguruje... treningiem w ogrodzie – z hantlami...

 

Podobne przepisy

Biszkopt z jabłkiem

Żółtka oddzielić od białek. Białka z solą ubić na sztywno, utrwalić cukrem i cukrem waniliowym ...

Ciasteczka migdałowe do herbaty

W mikserze utrzeć masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym - na puszystą, białą masę ...

Zebra

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, wmieszać pozostałe składniki. Ciasto po ...

Wróć do listy przepisów