
Masło roztopić w garnku. Wsypać zmielone ciasteczka. Wymieszać i przełożyć na dno foremki (najlepiej silikonowej). Wstawić do lodówki.
Żelatynę wsypać do szklanki. Zalać wrzątkiem (1/3 szklanki). Wymieszać i odstawić.
Truskawki wsypać do miksera. Dodać jogurt i sok z cytryny. Posłodzić erytrolem i zmiksować. Wlać przestudzoną żelatynę i wymieszać.
Koktajl przełożyć na schłodzony spód. Schować do lodówki na godzinę.
Po tym czasie wyjąć z foremki. Na wierzchu ułożyć na zakładkę pokrojone w plastry truskawki.
Posmarować gęstniejącą galaretką truskawkową.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Sezon grillowy Ewa zainauguruje... treningiem w ogrodzie – z hantlami...
Legendarne, migdałowe ciasto z Hiszpanii;-)
Makaroniki z kremem daktylowym!
Na owocach prosto z sadu...
Najlepszy w całym Cesarstwie był ponoć w restauracji dworcowej prowadzonej przez rodziców Billy Wildera w Suchej koło Żywca;-)