Masło roztopić w garnku. Wsypać zmielone ciasteczka. Wymieszać i przełożyć na dno foremki (najlepiej silikonowej). Wstawić do lodówki.
Żelatynę wsypać do szklanki. Zalać wrzątkiem (1/3 szklanki). Wymieszać i odstawić.
Truskawki wsypać do miksera. Dodać jogurt i sok z cytryny. Posłodzić erytrolem i zmiksować. Wlać przestudzoną żelatynę i wymieszać.
Koktajl przełożyć na schłodzony spód. Schować do lodówki na godzinę.
Po tym czasie wyjąć z foremki. Na wierzchu ułożyć na zakładkę pokrojone w plastry truskawki.
Posmarować gęstniejącą galaretką truskawkową.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Sezon grillowy Ewa zainauguruje... treningiem w ogrodzie – z hantlami...
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Naprzemiennie z mlekiem dodawać mąkę przes ...
z kruszonką;-)
Jajka wybić do miski, posolić i zacząć ubijać. Stopniowo dodać cukier...
Na kruchym spodzie!