Udka obsmażyć na oleju, np. ryżowym lub arachidowym. Zamiast całych udek mogą być podudzia, lecz wówczas trzeba ich dwa razy więcej. Gdy się zrumienią, dodać posiekaną cebulę, usmażyć. Następnie zalać piwem i bulionem. Przyprawić solą, pieprzem i świeżym tymiankiem. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut – aż sos odparuje i zgęstnieje.
Pod koniec posłodzić miodem. Na talerzu można udekorować świeżym tymiankiem. Podawać z kaszą jęczmienną oraz kapustą kiszoną.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny program Ewa rozpocznie od przygotowania kremowej zupy z ziemniaków....
Wyjątkowo chrupiący!
Znany w całej Galicji gulasz z gęsich żołądków.
Na bloku soli himalajskiej...
Dla miłośników kuchni orientalnej;-) W sam raz na złą pogodę...