Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Krem z liści botwinki

Opis przygotowania

Warzywa korzeniowe obrać i pokroić na plasterki. Filet umyć i w razie potrzeby oczyścić. Przełożyć do garnka. Dodać czosnek i opaloną cebulę. Zalać wodą, dorzucić liście laurowe i lubczyk. Posolić, przykryć i gotować przez godzinę.

Po tym czasie wyjąć mięso, cebulę i liście laurowe a do wywaru dodać liście i łodyżki botwinki. Pod przykryciem gotować przez 15-20 minut.

Zmiksować. Przyprawić tabasco. Dolać sok z cytryny.

Podawać z pokrojonym mięsem, ugotowanymi ziemniakami oraz kleksem jogurtu. Udekorować tymiankiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 420
Ewa gotuje - odc. nr 420

Sezon grillowy Ewa zainauguruje... treningiem w ogrodzie – z hantlami...

 

Podobne przepisy

Brokułowy krem z migdałami i bryndzą

Brokuły umyć, różyczki odciąć. Łodygi obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Wrzucić d ...

Flaczki jarzynowe

Z naleśnikami "z wczoraj";-)

Krem kalafiorowy z mozzarellą

A do tego chipsy z selera!

Zakwas na żur

Mąkę razową wystarczy wsypać do słoja i zaparzyć gorąca wodą...

Wróć do listy przepisów