Z awokado wyjąć pestkę, miąższ wydrążyć i przełożyć do miski. Dodać banana i zmiksować.
Wybić jajka i ponownie zmiksować. Dodać mąkę kokosową, kakao i sodę. Wlać syrop z agawy. Uperfumować ekstraktem waniliowym. Posolić i jeszcze raz zmiksować.
Przełożyć do żaroodpornej foremki (20 cm x 20 cm). Wyrównać i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piec przez ok. 25 minut.
Po wystudzeniu udekorować roztopioną czekoladą oraz pistacjami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ponieważ Ewa dostaje bardzo dużo maili z prośbą o przepisy bezglutenowe,...
Ciasto rozmrozić, rozwałkować, posmarować białkiem. Na części ułożyć rozmrożone połów ...
Do garnka wlać wodę, wsypać cukier, cukier waniliowy i kakao, wrzucić masło...
Mąkę z kakao przesiać na stolnicę lub kamienny blat...
Białka ubić na sztywno, dodając cukier. Pod koniec dorzucić wiórki kokosowe. Pie ...