Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Naleśniki szpinakowe

Opis przygotowania

Jajka wybić do miski. Wsypać mąkę. Wlać mleko. Posolić i zmiksować. Odstawić na 15 minut.

Szpinak drobno posiekać w blenderze. Wlać wodę gazowaną. Wymieszać i przelać do ciasta. Zmiksować.

Patelnię natłuścić masłem i usmażyć naleśniki.

Każdy naleśnik naciąć do połowy. Ćwiartkę posmarować serkiem. Ułożyć kawałki ryby. Na pstrąga dać koperek i złożyć nakrywając drugą ćwiartkę. Na trzecią ćwiartkę nałożyć rukolę. Na rukolę dać pesto z oliwą. Złożyć. Na wierzch dać plastry ogórka i śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć ostatnią ćwiartką. W podobny sposób złożyć pozostałe naleśniki, ale zamiast rukoli używając chociażby szpinaku. Można udekorować bratkami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 543
Ewa gotuje - odc. nr 543

Kolejny odcinek „Ewa gotuje” zacznie się od przyrządzenia błyskawicznej,...

 

Podobne przepisy

Fondue

Wspólny posiłek po szwajcarsku;-)

Mac and cheese

Najbardziej amerykański z włoskich makaronów...

Polonezy schabowe

Z nadzieniem pieczarkowym...

Kotlety ziemniaczane z pieczarkami

I serem pleśniowym...

Wróć do listy przepisów