Jajka wybić do miski. Wsypać mąkę. Wlać mleko. Posolić i zmiksować. Odstawić na 15 minut.
Szpinak drobno posiekać w blenderze. Wlać wodę gazowaną. Wymieszać i przelać do ciasta. Zmiksować.
Patelnię natłuścić masłem i usmażyć naleśniki.
Każdy naleśnik naciąć do połowy. Ćwiartkę posmarować serkiem. Ułożyć kawałki ryby. Na pstrąga dać koperek i złożyć nakrywając drugą ćwiartkę. Na trzecią ćwiartkę nałożyć rukolę. Na rukolę dać pesto z oliwą. Złożyć. Na wierzch dać plastry ogórka i śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć ostatnią ćwiartką. W podobny sposób złożyć pozostałe naleśniki, ale zamiast rukoli używając chociażby szpinaku. Można udekorować bratkami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek „Ewa gotuje” zacznie się od przyrządzenia błyskawicznej,...
Wspólny posiłek po szwajcarsku;-)
Najbardziej amerykański z włoskich makaronów...
Z nadzieniem pieczarkowym...
I serem pleśniowym...