Masło utrzeć. Dodać cukier waniliowy. Zmiksować. Porcjami wsypać cukier cały czas ucierając. Po jednym dodać żółtka. Wsypać mąki i proszek. Dodać skórkę otartą z cytryny. Wlać mleko i jeszcze raz zmiksować. Białka ubić na sztywno z solą. Pianę przełożyć do masy i delikatnie wymieszać szpatułką.
Przełożyć do formy na babę (wysmarowanej mąką i wysypanej bułka tartą).
Piec przez 1 godzinę w temp. 180 st. C.
Po wystudzeniu pokryć lukrem i udekorować posypką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W Wielką Sobotę Ewa zaprosi do swej krakowskiej kuchni, gdzie zaprezentuje...
Jajka wymieszać z wodą, dodać cukier, zmiksować na wysokich obrotach. Pod koniec doda ...
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać na stolnicę. Dodać zimne masło. Wysiekać. Dodać ...
Mąkę z masłem posiekać nożem. Dodać żółtka, proszek do pieczenia, cukier puder i cuki ...
A zamiast bitej śmietany jogurt naturalny!