
Masło utrzeć. Dodać cukier waniliowy. Zmiksować. Porcjami wsypać cukier cały czas ucieraj±c. Po jednym dodać żółtka. Wsypać m±ki i proszek. Dodać skórkę otart± z cytryny. Wlać mleko i jeszcze raz zmiksować. Białka ubić na sztywno z sol±. Pianę przełożyć do masy i delikatnie wymieszać szpatułk±.
Przełożyć do formy na babę (wysmarowanej m±k± i wysypanej bułka tart±).
Piec przez 1 godzinę w temp. 180 st. C.
Po wystudzeniu pokryć lukrem i udekorować posypk±.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W Wielk± Sobotę Ewa zaprosi do swej krakowskiej kuchni, gdzie zaprezentuje...
Z bakaliami i polew± czekoladow±;-)
Z gruszk±...
Bez maszynki i bez mieszania podczas mrożenia!
Na wyprawę nie tylko jagodzianki...