Masło utrzeć. Dodać cukier waniliowy. Zmiksować. Porcjami wsypać cukier cały czas ucierając. Po jednym dodać żółtka. Wsypać mąki i proszek. Dodać skórkę otartą z cytryny. Wlać mleko i jeszcze raz zmiksować. Białka ubić na sztywno z solą. Pianę przełożyć do masy i delikatnie wymieszać szpatułką.
Przełożyć do formy na babę (wysmarowanej mąką i wysypanej bułka tartą).
Piec przez 1 godzinę w temp. 180 st. C.
Po wystudzeniu pokryć lukrem i udekorować posypką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W Wielką Sobotę Ewa zaprosi do swej krakowskiej kuchni, gdzie zaprezentuje...
Masło utrzeć na puszysta masę. Gdy zbieleje, dodać cukier. Utrzeć. Stopniowo dodać ja ...
Mąkę z kakao przesiać na stolnicę lub kamienny blat...
Krówki i masło roztopić, dodać kakao i miód. Po lekkim ostudzeniu wsypać ryż i formow ...
Zrobić zaczyn – drożdże wymieszać z 2 łyżkami cukru oraz wodą. Odstawić...