Masło utrzeć. Dodać cukier waniliowy. Zmiksować. Porcjami wsypać cukier cały czas ucierając. Po jednym dodać żółtka. Wsypać mąki i proszek. Dodać skórkę otartą z cytryny. Wlać mleko i jeszcze raz zmiksować. Białka ubić na sztywno z solą. Pianę przełożyć do masy i delikatnie wymieszać szpatułką.
Przełożyć do formy na babę (wysmarowanej mąką i wysypanej bułka tartą).
Piec przez 1 godzinę w temp. 180 st. C.
Po wystudzeniu pokryć lukrem i udekorować posypką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W Wielką Sobotę Ewa zaprosi do swej krakowskiej kuchni, gdzie zaprezentuje...
Z mąki, masła, cukru pudru, żółtek i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Podzielić ...
Na spód szklanki dać trochę pokrojonych w plastry truskawek...
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki i wyrobić na jednol ...
Masło roztopić w garnku. Dodać cukier i cukier waniliowy...