/ Przepisy / Ciasto ucierane z kaszą manną

Opis przygotowania

Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i cukier waniliowy. Utrzeć. Dolać oliwę i zmiksować. Porcjami dodać kaszę mannę, mąkę, cały proszek do pieczenia oraz stopniowo śmietanę. Wymieszać mikserem. Przełożyć do foremki (24x24 cm, wyścielona papierem do pieczenia). Na wierzchu ułożyć wypestkowane śliwki (połówki lub ćwiartki).

Piec przez 45 minut w temp. 180 st. C.

Po wystudzeniu udekorować lukrem (z soku z ½ cytryny i cukru pudru).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 493
Ewa gotuje - odc. nr 493

Polska złota jesień to sezon nie tylko na grzyby, lecz również na dynie....

 

Podobne przepisy

Gofry z batatem

Belgijski przysmak nieco inaczej!

Serownik-murzynek

Kakao, wodę, cukier i masło zagotować i wystudzić. Dodać mąkę przesianą z proszkiem d ...

Ciasto cytrynowe

Bardzo proste w przygotowaniu. Świetnie smakuje ze szklanką zimnego mleka...

Leniuch

Na pierwszy rzut oka wygląda jak salami...

Wróć do listy przepisów