Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka hiszpańska

Opis przygotowania

Ziemniaki oraz marchewkę obrać i ugotować. Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać. Warzywa, ogórki oraz jajka pokroić w kostkę. Przełożyć do miski. Dorzucić oliwki, groszek i kawałki tuńczyka. Dodać majonez. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dorzucić posiekany szczypior. Wymieszać i schłodzić w lodówce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 539
Ewa gotuje - odc. nr 539

W Wielką Sobotę Ewa zaprosi do swej krakowskiej kuchni, gdzie zaprezentuje...

 

Podobne przepisy

Talarki z buraczków

Buraczki obrać, zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku (minimum godzina). Wy ...

Sałatka z buraków i papryki

Dodatek do drugiego dania...

Sałatka siódemka

Z grillowanym boczkiem;-)

Sałatka z tuńczykiem

Sałaty poszarpać do miski. Dorzucić oliwki, kapary, pokrojone pomidory, jajka, pa ...

Wróć do listy przepisów