Ziemniaki oraz marchewkę obrać i ugotować. Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać. Warzywa, ogórki oraz jajka pokroić w kostkę. Przełożyć do miski. Dorzucić oliwki, groszek i kawałki tuńczyka. Dodać majonez. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dorzucić posiekany szczypior. Wymieszać i schłodzić w lodówce.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W Wielką Sobotę Ewa zaprosi do swej krakowskiej kuchni, gdzie zaprezentuje...
Kuskus zalać wrzątkiem i odstawić na 5 minut. Do ciepłej, ale już nie gorącej kaszy, dodać pokrojone w paski suszone pomidory...
Kapustę poszatkować do miski. Dodać startą marchewkę...
Buraki ugotować, pokroić na cienkie plastry, ułożyć na rukoli. Wodę zagotować z octem ...
A do tego ananas! Wszystko wege...