/ Przepisy / Rukola z pstrągiem

Opis przygotowania

Przygotować winegret. Do słoiczka wlać olej, posolić. Wycisnąć sok z cytryny. Dodać musztardę lub drobno posiekaną miętę. Przyprawić pieprzem. Zakręcić i energicznie wymieszać.

Rukolę wrzucić do miski (można porwać na mniejsze kawałki). Dodać filety wycięte z pomarańczy oraz kawałki fileta z pstrąga. Posypać siekanymi bakaliami. Polać sosem i od razu podawać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 362
Ewa gotuje - odc. nr 362

Tym razem Ewa zaprosi widzów do nowej kuchni – w drewnianym domu...

 

Podobne przepisy

Zupa rybna halaszle

Sprawionym rybom odciąć głowy, ogony i płetwy, wyciąć kręgosłupy. Wszystko wrzucić do garnka.

Roladki z pstrąga

Inspirowane... roladą śląską!

Karp wędzony

Sprawioną rybę podzielić na półdzwonka, wyciąć filety...

Lohikeitto, czyli fińska zupa rybna

Z łososiem i pstrągiem zawojskim!

Wróć do listy przepisów