
Makaron ugotować w osolonym wrzątku. Masło roztopić na patelni. Wsypać mąkę.
Wymieszać. Gdy powstanie jasna zasmażka wlać zimne mleko. Mieszać aż zacznie
gęstnieć. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Wsypać starty ser. Gdy się roztopi dorzucić odcedzony makaron. Wymieszać i od
razu podawać. Na talerzu udekorować parmezanem i bazylią.
Potrawę można też przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku będzie międzynarodowo! Gotowanie zacznie się od bardzo ciekawej zupy...
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać zimne masło i posiekać...
Zamiast ziemniaków...
Filety podzielić na mniejsze kawałki i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem...
Zamrożony bób wsypać do osolonego wrzątku i gotować do miękkości przez 10-15 minut...