Makaron ugotować w osolonym wrzątku. Masło roztopić na patelni. Wsypać mąkę.
Wymieszać. Gdy powstanie jasna zasmażka wlać zimne mleko. Mieszać aż zacznie
gęstnieć. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Wsypać starty ser. Gdy się roztopi dorzucić odcedzony makaron. Wymieszać i od
razu podawać. Na talerzu udekorować parmezanem i bazylią.
Potrawę można też przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku będzie międzynarodowo! Gotowanie zacznie się od bardzo ciekawej zupy...
Mięso dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Wymieszać. Cebulę...
Z kurczakiem i królikiem...
Filety rybne rozmrozić, osuszyć na papierowym ręczniku, podzielić na mniejsze kawałki ...
Pieczarki obrać i drobno pokroić. Cebulę posiekać w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać ...