Golonki włożyć do garnka z wrzątkiem. Wrzucić pokrojoną na mniejsze kawałki włoszczyznę. Przyprawić lubczykiem, zielem angielskim i liściem laurowym. Posolić. Przykryć i gotować prawie do miękkości.
Golonki przełożyć do naczynia żaroodpornego. Do miski wlać sos BBQ, syrop klonowy i sos sojowy. Przyprawić papryką. Wlać olej z pestek winogron. Wymieszać. Połową marynaty posmarować mięso. Wstawić na 15-20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Mniej więcej w połowie pieczenia posmarować resztą marynaty.
Podawać z gotowanymi warzywami i purée.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku „Ewa gotuje” autorka programu będzie zachęcać...
Gorczycę, pieprz, ziele angielskie i jałowiec uprażyć na patelni. Wsypać do 2 1/2 l w ...
Klasyk z Kresów z farszem rybnym;-)
Mięso umyć i wyczyścić. W misce wymieszać oliwę z musztardą i sosem sojowym...
Ryba z samego serca Ojcowskiego Parku Narodowego;-)