Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić mięso. Wymieszać. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawić oregano i bazylią oraz solą i pieprzem. Dorzucić pomidory – wraz z zalewą.
Farsz nałożyć na naleśniki i złożyć podobnie jak krokiety. Umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Zrobić beszamel. Masło roztopić. Wsypać mąkę. Wymieszać i zasmażyć. Zalać mlekiem. Przyprawić świeżo otartą gałką muszkatołową. Posolić i gotować aż sos zacznie gęstnieć.
Beszamelem zalać naleśniki. Na wierzch poszarpać mozzarellę. Wstawić na 30 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Udekorować bazylią i od razu podawać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Młodsi telewidzowie pewnie nie pamiętają czasów zaraz po zmianie ustroju,...
Topinambur obrać, pokroić na krążki o grubości ok. 1 1/2 cm. Ugotowa ...
Formę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową (tak, by potrawę można było przykryć i sz ...
A do tego konfitura z cebuli;-)
W marynacie z musztardy...