/ Przepisy / Sernik jogurtowy na zimno

Opis przygotowania

Czekoladę połamać do miski umieszczonej na garnku z wrzątkiem. Dodać ok. 150 ml śmietanki. Resztę wlać do miski i ubić na sztywno. Posłodzić cukrem pudrem i cukrem z wanilią. Ponownie zmiksować. Dodać jogurt. Wymieszać.

Do szklanki wlać 50 ml zimnej wody. Dodać 100 ml wrzątku. Wsypać opakowanie sposobu na sernik na zimno. Wymieszać miotełką.

Do miski z bitą śmietaną wlać roztopioną czekoladę ze śmietanką. Dodać rozpuszczony sposób na sernik i po raz ostatni zmiksować.

Przelać do okrągłej foremki wyłożonej biszkoptami (spód okrągłymi, boki podłużnymi). Schłodzić w lodówce.

Wierzch sernika posmarować konfiturą brzoskwiniową i posypać prażonym kokosem. Można udekorować kwiatami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 526
Ewa gotuje - odc. nr 526

W kolejnym odcinku „Ewa gotuje” autorka programu będzie zachęcać...

 

Podobne przepisy

Ciasto z gruszkami

  Schłodzone gruszki osuszyć na papierowym ręczniczku, przyciąć spody, by prost ...

Tarta tatin

Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki...

Tarta z dynią

Mąkę przesiać na stolnicę - tak, by powstał kopiec. Dodać zimne masło i cukier puder. ...

Serca w galaretce

Mleko i śmietankę wlać do garnka. Dodać miąższ z laski wanilii...

Wróć do listy przepisów