/ Przepisy / Ciasto mleczne

Opis przygotowania

Masło, cukier i mleko zagotować i ostudzić.

Wsypać mąkę, przesianą z sodą, proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Dodać jajka. Dokładnie wymieszać lub zmiksować. Na samym końcu dodać dżem i wyrobić na jednolite ciasto.

Przełożyć do foremki, wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec przez 45-50 minut (lub do tzw. suchego patyczka) w temp. 180 st. C.

Po upieczeniu udekorować roztopioną czekoladą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 208
Ewa gotuje - odc. nr 208

Tym razem Ewa gotuje na parze! Zrobi dorsza z masłem czosnkowym oraz warzywa...

 

Podobne przepisy

Placek z kisielem brzoskwiniowym

Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Białka ubić n ...

Ciasto dyniowe bez pieczenia

Na herbatnikach o smaku kakao...

Lody solony karmel

Bez maszynki i bez mieszania podczas mrożenia!

Ciasto miodowe z dynią

Ciasto o niesamowitym miodowym smaku i... dyniowym kolorze!

Wróć do listy przepisów