Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasteczka maślane

Opis przygotowania

Masło przełożyć do miski i utrzeć. Stopniowo, po łyżce, dodać cukier puder cały czas miksując. Dodać żółtka – po jednym. Uperfumować ekstraktem z wanilii.

Dodać mąkę i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać (szpatułką lub mikserem na wolnych obrotach).

Przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na blachę z przyklejonym na maśle papierem do pieczenia (zrobić rozetki o średnicy 3-4 cm).

Na środek każdego ciasteczka wyłożyć odrobinę marmolady (najlepiej z rękawa).

Piec przez 15 minut w temp. 170 st. C (z termoobiegiem).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 525
Ewa gotuje - odc. nr 525

Tym razem Ewa Wachowicz będzie gotować pod Babią Górą. A ponieważ pogoda...

 

Podobne przepisy

Ciasto herbaciane

Na mleku!

Jabłecznik

Mąkę przesiać, posolić. Dodać masło, wysiekać (całość powinna przypominać bułkę tartą ...

Ciasto herbatnikowe bez pieczenia

Dno foremki (24x40 cm) wyłożyć połową herbatników. Na mleku ugotować budyń i, gdy prz ...

Keks dwukolorowy

Naszpikowany bakaliami...

Wróć do listy przepisów