Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasteczka maślane

Opis przygotowania

Masło przełożyć do miski i utrzeć. Stopniowo, po łyżce, dodać cukier puder cały czas miksując. Dodać żółtka – po jednym. Uperfumować ekstraktem z wanilii.

Dodać mąkę i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać (szpatułką lub mikserem na wolnych obrotach).

Przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na blachę z przyklejonym na maśle papierem do pieczenia (zrobić rozetki o średnicy 3-4 cm).

Na środek każdego ciasteczka wyłożyć odrobinę marmolady (najlepiej z rękawa).

Piec przez 15 minut w temp. 170 st. C (z termoobiegiem).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 525
Ewa gotuje - odc. nr 525

Tym razem Ewa Wachowicz będzie gotować pod Babią Górą. A ponieważ pogoda...

 

Podobne przepisy

Placek z rabarbarem

W sezonie to pozycja obowiązkowa!

Daktylowiec

Daktyle pozbawić pestek, pokroić na kawałki, przełożyć do wysokiego naczynia, zalać h ...

Piernikowe choinki

Las pierników na świąteczny stół!

Cud miód jabłka z gruszkami

Białka oddzielić od żółtek. Ubić ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem...

Wróć do listy przepisów