Na maśle podsmażyć cebulę. Gdy lekko się zezłoci, dodać pokruszony ser. Mieszać, aż się rozpuści (a rozpuści się na pewno, bowiem zawiera 52 proc. tłuszczu), po czym wlać białe półwytrawne wino. Odparować do połowy objętości i dodać śmietanę, uprzednio hartując ją odrobiną gorącego płynu z patelni. Doprawić jedynie pieprzem - ser jest na tyle słony, że potrawy dosalać już nie trzeba. Gdy całość się zagotuje, włożyć rybne filety i dusić do miękkości (10-15 minut, co zależy od wielkości ryby). Podczas gotowania sos redukuje się na tyle, że nie trzeba go dodatkowo zagęszczać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jak wykorzystać różne rodzaje serów do przygotowania pysznego obiadu i...
Czosnek posiekać, podsmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić szpinak...
Sałatę porwać na talerz (oprócz rzymskiej). Dodać przekrojone na pół pomidorki koktaj ...
Z kaszą i ćwikłą;-)
W kolorach jesieni;-)