Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Łosoś w musztardzie

Opis przygotowania

Formę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową (tak, by potrawę można było przykryć i szczelnie zawinąć). Obficie posmarować olejem lub oliwą (użyć pędzelka). Ułożyć rybne filety, po wierzchu posmarować wymieszanymi ze sobą musztardami, przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Na rybie rozłożyć cebulę pokrojoną w cienkie talarki, skropić sokiem z cytryny i posypać kaparami. Folią przykryć rybę, szczelnie zawinąć na brzegach. Piec ok. 15 minut, następnie rozwinąć folię i piec jeszcze co najmniej 5 minut.

By posiłek był prawidłowo zbalansowany i zawierał dobre węglowodany, najlepiej podać łososia z ryżem na sypko i zieloną sałatą lub brokułami - w obu przypadkach z lekkim dressingiem ziołowym.

Ryż (po 2 łyżki na osobę) przelać na sicie zimną wodą, ugotować na sypko - taki jest dużo zdrowszy, bo wolniej się wchłania.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 37
Ewa gotuje - odc. nr 37

Odcinek z myślą o diabetykach. Ewa Wachowicz przygotuje łososia w musztardzie,...

 

Podobne przepisy

Kurcze pieczone z cytryną

Przygotować marynatę. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z solą i pieprzem. W ...

Ryż z warzywami na patelnię

W stylu risotto;-)

Pieprzne steki

Polędwicę wołową pokroić na plastry o grubości 2-3 cm, posmarować oliwą, obtoczyć w g ...

Pierś kurczaka w jałowcu z rusztu

Na bloku soli himalajskiej...

Wróć do listy przepisów