Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Grillowane steki z kalafiora

Opis przygotowania

Do miseczki wsypać curry, kurkumę, mielony kminek i paprykę. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i wlać oliwę.

Z kalafiora wykroić „steki” o grubości ok. 3 cm. Posmarować marynatą i na jakiś czas odstawić.

Następnie upiec na blasze lub patelni grillowej.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 511
Ewa gotuje - odc. nr 511

Kolejny odcinek pod znakiem grilla. Tym razem Ewa pokaże jak na ruszcie...

 

Podobne przepisy

Grillowane roladki z pstrąga

Z boczkiem i zielonymi szparagami;-)

Indyk w migdałach

Solidny kawał indyczej piersi pokroić w poprzek włókien na centymetrowe plastry. Mięs ...

Szaszłyki z łososia i ananasa

Papryczkę (bez pestek) drobno posiekać...

Żeberka na ostro

Żeberka pokroić na mniejsze kawałki. W zamykanym naczyniu połączyć składniki marynaty ...

Wróć do listy przepisów