Białe kiełbasy ułożyć na kawałku folii aluminiowej. Posmarować sosem BBQ. Ułożyć plastry cebuli i zawinąć. Tak przygotowane pakunki upiec na ruszcie.
Piwo wlać do miski. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i paprykę. Wymieszać. Kiełbaski lekko naciąć i włożyć do marynaty. Przykryć i odstawić na minimum 2 godziny. Po tym czasie upiec na grillu. W trakcie można polewać marynatą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek pod znakiem grilla. Tym razem Ewa pokaże jak na ruszcie...
Z koperkiem!
Mięso pokroić na zgrabne kawałki. Włożyć do zamykanego naczynia, dodać drobno pokrojo ...
Na dno gęsiarki wlać olej (może być rzepakowy), ułożyć plastry słoniny, na niej 3-4 s ...
Podane z ziemniakami confit...