200 g czekolady i orzechy zmielić, wymieszać. 100 g czekolady pokroić w kostkę. Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Połączyć z czekoladą i orzechami.
Wmieszać pianę z białek. Ciasto przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Dodać czekoladę pokrojoną w kostkę.
Piec ok. 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 190 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz odwiedza krakowskie I Liceum Ogólnokształcące im....
Mąkę przesiać, dodać cukier, sól i masło, zagnieść. Dodać żółtka, wyrobić i odstawić ...
Cymesem nazywamy coś nadzwyczajnego. Tymczasem to marchewka duszona z bakaliami...
Ser i kartofle - niezwykłe połączenie;-)
Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać cukier, sól i masło. Wysiekać...