/ Przepisy / Tort czekoladowo-orzechowy

Opis przygotowania

200 g czekolady i orzechy zmielić, wymieszać. 100 g czekolady pokroić w kostkę. Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Połączyć z czekoladą i orzechami.

Wmieszać pianę z białek. Ciasto przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Dodać czekoladę pokrojoną w kostkę.

Piec ok. 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 190 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 20
Ewa gotuje - odc. nr 20

Tym razem Ewa Wachowicz odwiedza krakowskie I Liceum Ogólnokształcące im....

 

Podobne przepisy

Parfait kawowo-waniliowy

Domowe lody z sosem czekoladowym!

Galaretki w jogurcie

Galaretki rozpuścić, wylać na płaskie talerze. Gdy zastygną, pokroić w kostkę i nałoż ...

Nugat orzechowy

Lekki deser na malinowym lustrze...

Ciasteczka francuskie z owocami

Ciasto rozmrozić, rozwałkować, posmarować białkiem. Na części ułożyć rozmrożone połów ...

Wróć do listy przepisów