Herbatę wsypać do koszyczka do parzenia. Umieścić w szklance, zalać gorącym mlekiem i odstawić.
Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i utrzeć. Porcjami dodać mąkę i olej. Zmiksować. Dosypać proszek do pieczenia i sodę. Dodać napar herbaciany. Wymieszać. Dodać jogurt i ekstrakt z wanilii. Zmiksować i przełożyć do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia.
Wstawić na 45-50 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa sięgnie po potrawy kuchni irlandzkiej. W przygotowaniu pierwszego...
Mleko i śmietankę wlać do garnka. Dodać miąższ z laski wanilii...
Morele, brzoskwinia i gruszka...
Z gruszką...
Do rondelka wrzucić masło, wlać olej, ajerkoniak i wodę...