/ Przepisy / Galaretka z cydru

Opis przygotowania

Do garnka wlać cydr oraz sok z pomarańczy (warto przecedzić go przez sitko). Wrzucić goździki i cynamon. Posłodzić i zagotować. Zdjąć z kuchenki i wsypać żelatynę. Wymieszać i odstawić do wystudzenia.

Do słoiczków włożyć kawałki obranego jabłka. Zalać tężejącą galaretką. Zakręcić i schłodzić w lodówce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 329
Ewa gotuje - odc. nr 329

Tym razem Ewa zmuszona jest zorganizować domówkę, na którą wprosiła się...

 

Podobne przepisy

Drożdżówka z kruszonką

Cukier i drożdże rozpuścić w mleku, wmieszać 5 łyżek mąki, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce...

Torcik z truskawkami i galaretką

Otulony palisadą z biszkoptów;-)

Puszysty sernik z budyniem

Na oleju rzepakowym!

Czekoladowy mus z awokado i banana

Po ciężkim dniu w pracy...

Wróć do listy przepisów