Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Hamburgery

Opis przygotowania

Mięso zmielić, włożyć do miski. Dodać drobno pokrojone szczypiorek, estragon i natkę pietruszki oraz pokrojonego w kostkę pomidora. Cebulę posiekać, zeszklić w oliwie. Dodać do mięsa wraz z tłuszczem. Jajko wybić i roztrzepać, dodać do mięsa, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić ręką.

Podzielić na pół. Z jednej połowy zrobić ok. 10 kulek, spłaszczyć (ręce moczyć w wodzie, by mięso nie kleiło się do dłoni). Na środku każdego krążka dać oscypek (lub żółty ser) starty na tarce o grubych oczkach. Z drugiej połowy ciasta zrobić tyle samo kulek, spłaszczyć i przykryć krążki z serem. Hamburgery piec na grillu (może być elektryczny) lub w piekarniku z grillem.

Można też usmażyć na oliwie - 5 minut z każdej strony.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 25
Ewa gotuje - odc. nr 25

Tym razem Ewa Wachowicz przygotuje potrawy zgodne z dietą amerykańskiego...

 

Podobne przepisy

Filet z kurczaka w stylu caprese

Z mozzarellą i pomidorami!

Klapsznita z szarpaną kurą i sosem BBQ

Śląski protoplasta burgera...

Kurczak z oliwkami

Kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Cytryny również umyć, sparzyć wrzątkiem ...

Mielone z kaczki i wieprzowiny

Pieczone bez grama tłuszczu!

Wróć do listy przepisów