Ziemniaki wyszorować, naciąć w równych odstępach (można wyciąć kliny). Ułożyć na blasze piekarnikowej wyścielonej papierem do pieczenia. Skropić oliwą, oprószyć solą. Wstawić na ½ godziny do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C.
Po tym czasie w nacięcia włożyć na przemian pokrojony w plastry oscypek i plasterki szynki. Dołożyć igiełki rozmarynu. Zapiekać jeszcze przez 15 minut w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Na przednówku Ewa postanowiła ugotować potrawy, wykorzystując składniki,...
Z kopytkami czuje się jak ryba w wodzie;-)
Z nadzieniem pieczarkowym...
Pierś indyczą umyć i osuszyć. Następnie przeciąć wzdłuż - tak, by powstał solidny pła ...
Bigos - też mi coś... Tyle tylko, że ten jest niezwykły, bo na czerwonej kapuście kiszonej!