Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Karczek przekładny z kapustą

Opis przygotowania

Mięso umyć, osuszyć i naciąć (pokroić w plastry nie docinając jednak do końca). Przyprawić solą i pieprzem. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Oprószyć majerankiem.

Cebulę pokroić w krążki, papryki oczyścić i pokroić na kawałki. Włożyć między plastry karkówki (paprykę naprzemiennie – raz czerwoną, raz żółtą).

Umieścić w naczyniu żaroodpornym i obłożyć kapustą kiszoną. Przykryć i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piec przez 1 ½ godziny. Po tym czasie odkryć i zapiec pod grillem (15 minut).

Podawać z ziemniakami w mundurkach.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 371
Ewa gotuje - odc. nr 371

Tym razem Ewa odwiedzi szkółkę leśną, gdzie wybierze sobie jakąś sadzonkę...

 

Podobne przepisy

Gicz w warzywach i podpiwku

Wyśmienita cielęcina duszona z jarzynami w podpiwku.

Roladki z karmazyna

Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, wszystko lekko zrumienić na ...

Bigos

Kapustę kiszoną odcisnąć (sok zachować, może się przydać do dokwaszenia bigosu), posi ...

Ají de gallina

Coś w rodzaju curry z kurczaka;-)

Wróć do listy przepisów