
Ciastka zmiksować w robocie. Dodać roztopione masło i ponownie zmiksować. Wyłożyć do foremki i ubić płaskim tłuczkiem. Wstawić do lodówki.
Żelatynę rozpuścić we wrzątku (½ szklanki). Odstawić.
Twaróg przełożyć do robota. Wlać pulpę z mango. Posłodzić. Dodać sok z cytryny, przykryć i zmiksować na gładką masę.
Śmietankę ubić na sztywno (wcześniej warto ją schłodzić). Przełożyć do miski. Dodać twaróg z mango i zmiksować na niskich obrotach. Wlać przestudzoną żelatynę i jeszcze raz zmiksować. Przelać na ciasteczkowy spód. Wstawić do lodówki.
Śmietankę ubić. Dodać cukier puder. Zmiksować i wyłożyć na zimny sernik. Udekorować miąższem z marakui oraz paskami mango (najlepiej wyciąć je obieraczką do warzyw).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa uwielbia lokalne produkty i regionalną kuchnię. Dlatego, za każdym...
Z myślą o zbliżających się świętach...
Zrobić zaczyn – drożdże wymieszać z 2 łyżkami cukru oraz wodą. Odstawić...
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajka, sól i skórkę z cytryny. Mąkę ...
Mleko, cukier, kakao i masło przełożyć do garnka. Zagotować. Wsypać kaszę mannę. Podg ...