/ Przepisy / Serwatczanka

Opis przygotowania

Masło rozgrzać w garnku. Wrzucić pokrojone w słupki marchewki i pietruszki oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Wymieszać i podsmażyć. Dodać poszatkowaną kapustę. Po chwili dorzucić pokrojonego w plastry pora. Zalać ciepłym rosołem. Przykryć i dusić do miękkości.

Dodać serwatkę. Zabielić zahartowaną śmietaną. Wymieszać i zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dorzucić posiekany koperek i od razu zdjąć z ognia, by zielenina nie ściemniała.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 495
Ewa gotuje - odc. nr 495

W tym roku tak się poukładało, że program „Ewa gotuje” emitowany...

 

Podobne przepisy

Krem kalafiorowy z mozzarellą

A do tego chipsy z selera!

Zupa-krem z kukurydzy

Meksykański klasyk w orientalnym wydaniu...

Zupa jarzynowo-ogórkowa

Na małosolnych;-)

Węgierska gulaszowa

Smak C.K. kuchni w jednym kociołku!

Wróć do listy przepisów