Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Awgolemono

Opis przygotowania

Cebulę opalić nad ogniem. W garnku roztopić masło. Wrzucić pokrojone w plastry warzywa. Podsmażyć. Zalać zimna wodą. Dorzucić udka kurczaka i cebulę. Przyprawić liściem laurowym, zielem angielskim i solą. Przykryć i ugotować.

Wywar przecedzić. Mięso wystudzić i oddzielić od kości.

Jajka wybić do miski i dobrze roztrzepać. Dolać sok z cytryny. Zahartować gorącym wywarem i powoli wlać do rosołu. Podgrzać lecz nie gotować. Doprawić do smaku pieprzem.

Podawać z ugotowanym mięsem i makaronem. Udekorować posiekanym koperkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 486
Ewa gotuje - odc. nr 486

Kolejny odcinek inspirowany będzie wspomnieniami z wakacji – Ewa...

 

Podobne przepisy

Barszcz czerwony zabielany

Przygotować zakwas. Buraki obrać i pokroić na kawałki, zalać letnią, wcześniej przegotowaną, wodą...

Zupa z cukinii i kopru włoskiego

Z migdałami i szynką szwarcwaldzką;-)

Zupa ziemniaczana

Wyjątkowo kremowa!

Zupa z Jasia

Fasolę namoczyć w wodzie - najlepiej przez całą noc. Następnie ugotować

Wróć do listy przepisów