Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Placek z rabarbarem

Opis przygotowania

Rabarbar obrać i pokroić w 2-centymetrowe kawałki. Przełożyć do miski, oprószyć cynamonem i imbirem. Wymieszać i odstawić.

Miękkie masło przełożyć do miski. Utrzeć. Porcjami dodać cukier i zmiksować. Wybić jajka (jedno po drugim – cały czas ucieraj±c). Wsypać m±kę i m±kę migdałow±. Wlać mleko (składniki można podzielić na pół i dodać porcjami). Dosypać proszek do pieczenia. Uperfumować skórk± z cytryny. Zmiksować.

Dodać rabarbar z przyprawami. Wymieszać i przełożyć do tortownicy (¶rednica 26 cm, spód wyłożony papierem do pieczenia, boki wysmarowane masłem i wysypane bułk± tart±).

Piec przez 50-60 minut w temp. 180 st. C.

Po wystudzeniu udekorować cukrem pudrem i ozdobić plasterkami truskawek.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 485
Ewa gotuje - odc. nr 485

Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprosi widzów na premierowe odcinki „Ewa...

 

Podobne przepisy

Ciasto czekoladowe z fasoli

Bez grama m±ki...

Sernik z biał± czekolad±

Na płatkach owsianych!

Blamanż migdałowy

Ponoć zajadał się nim Józef Piłsudski...

Sernik straciatella

Inspirowany włoskimi lodami z czekolad±...

Wróć do listy przepisów