Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa borówkowa

Opis przygotowania

Borówki przepłukać na sicie, wrzucić do garnka, zalać wodą (ok. 1 l), przyprawić imbirem, dodać sok z cytryny, przykryć i zagotować.

Przetrzeć przez sito. Z powrotem postawić na kuchence. Posłodzić. Zagęścić mąką ziemniaczaną, rozprowadzoną w niewielkiej ilości zimnej wody. Wymieszać i zagotować.

Podawać z makaronem. Na talerzu udekorować śmietaną i miętą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 281
Ewa gotuje - odc. nr 281

W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zupę borówkową. Będzie też makaron z indykiem,...

 

Podobne przepisy

Zakwas na żur

Mąkę razową wystarczy wsypać do słoja i zaparzyć gorąca wodą...

Żurek z pieczonymi ziemniakami

Opcja bezmięsna, za to z leśnymi grzybami...

Oberiba

Kalarepy obrać i pokroić w słupki, ziemniaki i cebulę w kostkę...

Rosół na jagnięcinie

Rosół nieco inaczej, bo na... jagnięcinie!

Wróć do listy przepisów